80 vietų restorano sąnaudos ir ekonominių rodiklių apskaičiavimasĮvadas. Trumpa projektuojamo objekto (įmonės, skyriaus ar cecho) charakteristika ir gamybos organizavimas. Ekonominiai – finansiniai rodikliai. Ilgalaikio turto vertės apskaičiavimas. Gamybos apimties ir prekių apyvartos apskaičiavimas. Tiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas: pagrindinės žaliavos ir medžiagos; pagrindinių gamybos darbininkų darbo užmokestis ir įmokos socialiniam bei sveikatos draudimui. Netiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas: pagalbinės medžiagos; kitų darbuotojų darbo užmokestis ir įmokos socialiniam bei sveikatos draudimui; energija; ilgalaikio turto nusidėvėjimo suma; išlaidos gamybinių įrengimų priežiūrai; kitos netiesioginės išlaidos. Parduotos produkcijos savikaina (gamybos išlaidų suvestinė). Veiklos išlaidų apskaičiavimas produkcijos pardavimui; administracinės išlaidos; bendrosios išlaidos. Pelno (nuostolio) ataskaita. Ekonominių – finansinių rodiklių apskaičiavimas. Išvados. Restoranas – tokia maitinimo įmonė, kur siūlomas gausus patiekalų, gėrimų ir konditerijos gaminių asortimentas, sudaromos sąlygos poilsiui ir pramogoms. Lietuvoje plečiasi restoranų, kavinių ir kitų maitinimo įmonių verslas. Jų išlikimą lemia maitinimo įmonės išskirtinumas, vieta, tvarkinga aplinka ir interjeras. Tačiau svarbiausia pateikimo kaina ir kokybė. Verčiamos konkurencijos maitinimo įmonės stengiasi gerinti aptarnavimą, maisto kokybę bei tobulinamas ryšys su klientu. Kiekviena maitinimo įmonė stengiasi kuo geriau, tobuliau aptarnauti klientus, nes visiems žinoma, kad žmonės lanko ir lankys maitinimo įmones.
Apskaičiuodama restorano sąnaudas ir ekonominius rodiklius, keliu šiuos tikslus:
• Geriau įsisavinti verslo ekonomikos dalyko temas; • Praktiškai pritaikyti verslo ekonomikos dalyse įgytas žinias ir įgūdžius; • Geriau pasirengti egzaminui; • Ugdyti savarankiškumą, priimant sprendimus; • Gebėti įmonės priimamus sprendimus pagrįsti ekonominiais skaičiavimais, įvertinant gamybos padalinio sąnaudas ir pelningumą.
Uždaviniai:
• Įvertinti gamybos padalinio ilgalaikį turtą ir jo nusidėvėjimo sumą; • Nustatyti gamybos apimtį; • Įvertinti įmonės sąnaudas; • Apskaičiuoti pelną, ekonominius – finansinius rodiklius ir padaryti atitinkamas išvadas. ... Autorius | Juste |
---|
Viso autoriaus darbų | 10 darbų |
---|
Metai | 2007 m |
---|
Klasė/kursas | 2 |
---|
Mokytojas/Dėstytojas | Z. Damalakienė |
---|
Švietimo institucija | Kauno kolegija |
---|
Fakultetas | Technologijų fakultetas |
---|
Failo pavadinimas | 80 vietu restorano sanaudos ir ekonominiu rodikliu apskaiciavimas [speros.lt].doc |
---|
Panašūs darbai- Kursiniai darbai
- 33 puslapiai
 - Kauno kolegija / 2 Klasė/kursas
- Z. Damalakienė
- 2007 m
Ar šis darbas buvo naudingas?Pasidalink su draugaisPranešk apie klaidą |